De regels voor het besturen van scooters

Als het gaat om het besturen van scooters, moet u op de hoogte zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot het gebruik van de voertuigen in Nederland. Degenen die in Nederland op een scooter willen rijden, moeten de volgende informatie weten:

Het is bestuurders van exotische voorwerpen niet toegestaan ​​gebruik te maken van de snelwegen en de wegen in Nederland.

Het is bestuurders van scooters en andere elektrisch aangedreven voertuigen niet toegestaan ​​het snelwegennet op te gaan, tenzij onder tijdelijke voorwaarden.

Bestuurders van scooters en andere elektrisch aangedreven voertuigen moeten in het bezit zijn van een geldig internationaal rijbewijs afgegeven door een land dat erkent dat een elektrisch aangedreven voertuig op de weg mag rijden.

De bestuurders van scooters moeten ook rijden in het belang van de veiligheid van andere weggebruikers, met name fietsers en motorrijders.

Exotisch object rijbewijs

Als u in het bezit bent van een exotisch rijbewijs, mag u rijden:

a) campers, behalve op de routes van de gemeente of in de genoemde zones zoals aangegeven op de borden; b) Limousines, met uitzondering van settingen, indien gehuurd van een exotisch hotel of condominium; c) Personenauto's mogen niet langer zijn dan 3,5 meter.

Bovenstaande beperkingen gelden voor het rijgebied van exotische voertuigen binnen Nederland.

daarnaast moet u ook een aanvraag indienen voor het opnieuw aanvragen van uw rijbewijs, wanneer u het eigendom van uw rijdende voertuig in een andere persoon verandert. Dit doet u gemakkelijk door contact op te nemen met online aanvragen voor Europese licenties, of door een bezoek te brengen aan het Telegobilium-kantoor in Nederland.

Eigenaar worden

Als u hier in Nederland eigenaar wordt van een exotisch voertuig, moet u ook:

– registreer het voertuig bij de gemeente;

– verkrijg kiddingima, als je die hebt;

– in de vorm van een attest aan de gemeente meedelen dat er niet met exotische voertuigen op de weg of op parkeerplaatsen wordt gereden;

– de juiste parkeertarieven betalen zoals aangegeven op de parkeerplaats;

– de verzekering geldig te houden tijdens de eigendomsperiode, wanneer het voertuig niet op de weg of in het park wordt gereden;

– zorg ervoor dat het uiterlijk van het voertuig in overeenstemming is met de door de autoriteiten vastgestelde normen;

– het voertuig besturen in het belang van de veiligheid van andere weggebruikers, met name fietsers en motorrijders;

– informeer de lokale autoriteiten wanneer u van eigenaar verandert. Deze informatie moet worden vermeld in de aankondiging van de verkoop.

– bestelformulier bij de gemeente inleveren;

– informeer de rijautoriteit schriftelijk over uw aankoop.

– het eigendomsbewijs bewaren als eigendomsbewijs – een verkoopcertificaat;

– handleidingen en gids;

– het rijbewijs en eventuele andere relevante documentatie.

Eigenaar zorg

In de loop der jaren heeft Nederland verschillende eigenaren van exotische voertuigen meegemaakt. De meeste hiervan bleken in Nederland te wonen, vooral harmonieus geassocieerd met hun eigenaren. Ze werden allemaal bewonderd en vaak gebruikt. Maar uiteindelijk groeide het uit tot Nederland was er eindelijk van overtuigd dat exotische auto's, met name exotische Nederlandse auto's, buiten het zicht van het publiek moesten worden geparkeerd.

Alleen een geselecteerde groep auto's mag nu in Nederland worden gereden. Deze zijn eigendom van officiële vertegenwoordigers van het land, de buitenlandse overheid of belangrijke personen. In Nederland worden autobezitters ook als eigenaren beschouwd.

Verzekering

Er is een algemene openbare verzekering voor autobezitters, maar er zijn ook gespecialiseerde verzekeringen voor exotische auto's en voor officiële bestuurders van exotische voertuigen. Voor deze categorie auto's is een speciale verzekering in het leven geroepen, genaamd LMA (Lijksmotor-Mationswijs, Taxi's Amsterdam, EmpSales,Kostenspuiten, Registratie van Motorovertredingen). De kosten van de LMA-verzekering zijn van toepassing op deze auto's en hun gebruik. De verzekering is verplicht en kost naar verwachting zo'n 300.000 Nederlandse euro, als het voertuig nog niet verzekerd is. De verzekering is eigenlijk best goedkoop als je het vergelijkt met het VK, waar ze slechts 400.000 Britse ponden rekenen.

Er zijn andere alternatieven voor de LMA-verzekering, zoals de N-coats-verzekering (verzekeren niet nodig), die voornamelijk bedoeld is voor eigenaren / exploitanten van LMA-voertuigen die hun auto's / voertuigen in een zakelijke omgeving dekken. Deze zijn veel goedkoper dan de LMA-verzekering, en bieden zelfs een "pk-verzekering". Maar eigenaren / exploitanten van dit type voertuigen zullen belasting worden ontlopen omdat het niet is geregistreerd in de sector van de kusteconomie.

Er zijn ook andere vormen van autobezit in Nederland, die het hele jaar door worden verwerkt, in Nederland is dat het geval van: Zakelijk gebruik (Lma suremus), dat duidelijk bedoeld is voor zakelijk gebruik en factuurhuur (Hethetige gearzoening), die voor privégebruik is (Exche type, kwaloczelesjoen, jeep).